Dansa hela vägen till Malmö

Det är inte bara i Göteborg som de svängiga tonerna av pulserande tangomusik finns i luften. Detsamma gäller för staden Malmö, som inte ligger alltför långt bort. Har du redan testat alla dansgolven i din hemmastad, är det dags att vidga vyerna mot nya partners på dansgolvet. Att dansa är långt ifrån ett nöjessant tidsfördriv, studier visar nämligen att just kultur som både musik och dans, kan få en person som mår dåligt att känna sig lite bättre. Vid sidan av medicin och terapi, är det alltså möjligt att kultur blir en del. Man menar nämligen att:

”Kultur och utbildning förlänger våra liv med femton år, visar forskningen. Nu satsar staten pengar i ett försök där läkarna ska kunna skriva ut kultur på recept. Och Skåne får prova först.

En pjäs av Shakespeare eller en Beatleslåt kan fungera som medicin för den som är deprimerad, stressad eller har ont. Allt fler forskningsrapporter visar att kultur och utbildning ger hjärnan den stimulans som behövs och förlänger våra liv.”

De som redan dansar regelbundet vet om det. Att dansen får en att skratta och längta till nästa gång. Dansen blir till något socialt och glädjefyllt. Så passa på att åka till en ny stad som Malmö, boka hotell nära Lilla Torg så att det inte blir för långt hem när fötterna är ömma efter kvällen och nattens danser. Efter det att bagaget är på hotellrummet är det dags att bege sig ut för att upptäcka de nya dansgolven. Besök Tangokompaniet eller Tangostudie och var beredd på en kväll fylld med sprättande danslycka.