Dansa tango i Göteborg

Att dansa tango har många fördelar; det har nu provats som terapi och inom vården. Allt fler upptäcker denna känslofyllda dans och Göteborg har blivit ett nav för tävlingar och events inom tango. För den som vill delta i alla spännande tangoevenemang finns det flera saker att tänka på i förväg.

På Scandinavian salsa congress i Göteborg dansar världseliten tango, cha-cha och många andra danser. En kongress och ett stort antal workshops hålls också på Elite Park Avenue Hotel, https://www.elite.se/sv/hotell/goteborg/ som ligger centralt i staden. För att prestera väl i tävlingen behöver du boka ett bra hotell i förväg som kan erbjuda alla de faciliteter du behöver.

Boka ett bra hotell

Hotellet du bokar behöver ha bra möjligheter till avslappning så att du kan stretcha ut både före och efter tävlingen. Med bastu, spa och pool har du flera möjligheter att vårda din kropp så att du är i bästa möjliga form. Det fyrstjärniga Elite Park Avenue Hotel erbjuder både gym och relaxavdelning med ångbastu, torrbastu och även en mindre relaxpool. Du kan också boka ansiktsbehandling och massage för att maximera dina chanser att vinna.

På Elite ingår dessutom alltid följande:
  • Frukostbuffé
  • Kuddmeny
  • Serviceinriktad personal
  • WiFi

Dansa tango för kropp och själ

tangoPå dansfestivalen Scandinavian salsa congress kan du lära dig ett stort antal nya danser till afrikanska och latinska rytmer. Här kan du få undervisning av den kände dansläraren och spanjoren Manuel Mascarell och träffa över tre tusen andra dansentusiaster från hela världen. Vid salsagalan kan du se världens bästa tango-, salsa-, bachata- och kizombadansare inta scenen.

Tango kan uppväcka en stor mängd känslor som ren glädje och lekfullhet, men mindre positiva känslor kan också ta sig uttryck. Tango tar en del tid att bemästra, då det finns många olika stegkombinationer och du behöver använda dig av improvisation, tolkning och ordlös kommunikation. Genom tangon kan du förbättra både dina mentala och dina fysiska förmågor.

Eva Arvidsson som är ordförande i föreningen ”Tango Norteño” beskriver tango som ”kommunikation, elegans och hjärta mot hjärta”. Hennes förening vill sprida intresse kring den argentinska dansen tango i Umeå. De erbjuder medlemmarna möjlighet att lära sig dansen och ordnar sociala danstillfällen.