Danstillståndet avskaffas

Nu kommer vem som helst få brista ut i spontandans på krogar och restauranger runt om i landet. Riksdagen har nämligen beslutat att avskaffa det danstillstånd som tidigare funnits. Man har alltså behövt ansöka om tillstånd för att få anordna dans på allmänna platser, men så är inte fallet längre.

5360728-publiken-dansar-till-musiken

Att dansa är inte bara roligt, utan det får även dansaren att må bättre och få en friskare kropp.

”Att dansa är långt ifrån ett nöjessant tidsfördriv, studier visar nämligen att just kultur som både musik och dans, kan få en person som mår dåligt att känna sig lite bättre.” Läs mer.

Och egentligen borde alla uppmuntras till att dansa mer eftersom det är ett väldigt enkelt sätt att må mycket bättre. Men tidigare har det dock funnits ett dansförbud på många uteställen och enligt Sveriges lag har man behövt ett danstillstånd för att gästerna ska kunnat brista ut i spontandans. Detta förbud tog man dock bort bara för någon månad sedan. I Expressen kan man läsa om att danstillståndet varit hånat i många år eftersom det är väldigt underligt att man kan få böter om man börjar dansa. Men nu har man alltså bestämt sig för att häva det här tillståndet och släppa dansen fri.

Många motioner under åren

Motionerna från riksdagens håll har varit många de senaste åren när det kommer till ta bort danstillståndet. Men de har aldrig tidigare stöttats av en majoritet av riksdagsledamöterna, tills nu. Reaktionerna på avskaffandet har än så länge bara varit positiva och från många håll har man fått höra glädjerop om att alla partier äntligen stått på samma sida för att ta bort danstillståndet.