Klä dig för att dansa tango

När du väl har bestämt dig för att dansa tango behöver du fundera över vilka kläder som passar för dansen. Det finns traditionella tangokläder för uppvisningstillfällen och så finns det mer bekväma och funktionella kläder att ha på träningen. Läs mer nedan.

Det kan vara bra att ha kläder både för uppvisning och träning i sin garderob och ofta behövs båda varianterna. Många förknippar dansen med eldiga röda klänningar där kvinnan gärna dansar med en röd ros i håret. En röd klänning fungerar alldeles utmärkt. Det du behöver tänka på är dock att tango inte bara är en sensuell dans utan även en pardans. Kläderna ska därför vara bekväma och funktionella nog för att du ska kunna följa din partner i dansen. Den traditionella klädseln för kvinnor består av en klänning med relativt hög slits. Det går också att välja en kjol eller ett par byxor, med de ska helst framhäva dina feminina former. Ett bra tips är att handla online och köpa kläderna billigare med hjälp av rabattkod, vilket gör att du har råd med både den sensuella klänningen och de funktionella tangobyxorna.

”Eftersom samspelet är så centralt i dansen är en klänning som sitter för hårt en dålig idé.”

Samspel mellan dans och kläder

Det kan vara enklare att utgå från kläder du bör undvika för att hitta rätt. Eftersom samspelet är så centralt i dansen är en klänning som sitter för hårt en dålig idé. Då hinner du inte med i alla snabba rörelser och steg. För mycket paljetter kan irritera din danspartner som kan få både dem och den eleganta fjäderboan i ansiktet. Förutom smidiga, snygga och dansvänliga kläder spelar även skovalet en stor roll för dansen. Skorna måste ha en sula som du enkelt kan snurra runt med. Högklackat är sensuellt, men ett par bekväma lågskor kan fungera lika bra.