Kläder för tango

Kläder för tango

Att dansa tango är både roligt och ger skön fysisk träning. Tack vare musiken och stämningen på dansgolvet glömmer du bort både tid och rum under tiden du dansar.

Tango är en populär dans över hela världen och det finns till och med exempel på när tangon ersatt den traditionsenliga dansen runt stången på midsommarafton i Sverige. För att känna sig bekväm under en lång danskväll är det viktigt att klä sig på rätt sätt i kläder som är både bekväma och har rätt tangostil. När du ska köpa nya kläder är det perfekt att kunna använda en rabattkod från webbplatsen https://www.gratislandet.se/rabattkod/chiquelle som har trendiga och moderiktiga kläder för alla tillfällen. Hos Chiquelle kan du både hitta en vacker klänning till tangodansen eller en mysig tröja och leggings när du varvar ner efter flera timmars dans hemma i soffan.

tangodansFunktionella tangokläder

Självklart ska du välja snygga tangokläder när du dansar men utseendet på kläderna är inte allt utan de måste även vara funktionella och bekväma för att du ska kunna ta ut stegen ordentligt. Om du är kvinna kan du välja mellan klänning, kjol eller byxor även om den klassiska tangostilen för kvinnor är en sensuell klänning som framhäver kurvorna. Undvik alltför tighta klänningar eftersom du då riskerar att inte kunna hinna med i dansens alla rörelser. Är du man passar det bra att bära klassiska byxor och en bekväm skjorta i ett luftigt material som transporterar bort svett. Skorna är den viktigaste detaljen och sulan måste enkelt gå att snurra runt på vilket innebär att du bör undvika skor med fast grepp i golvet.

Sensuella tangokläder

Tango är en sensuell dans och på dansgolvet är det fortfarande de könsstereotypa reglerna som gäller där män ska klä sig manligt och kvinnor kvinnligt. En man som dansar tango och vill få fram den äkta tangolooken klär sig i byxor, skjorta, hatt och handskar. Kvinnorna väljer istället en klänning med hög slits och höga klackar tillsammans med en vacker ros i håret. Klassiska tangofärger är rött och svart men tango går självklart att dansa med andra färger på kläderna.