Tango i främmande land

Sugen på att dansa tango som det inte finns någon morgondag, hela kvällen tillsammans med en lika entusiastisk danspartner? Vill man dansa i flera dagar behöver inte dansresan bli dyr. Kryssningar, ombord på någon av de större båtarna, är för många dansbitna det perfekta tillfället att få dansa tango som det inte finns någon morgondag. Rabattkod hos Kampanjjakt finns för dem som vill åka iväg på en riktig dansresa utan att det kostar skjortan.

Res till städer där tangon är stor

Vad många inte vet är att det inte bara är dansgolven på kryssningsfartygen som kan utlova tangodans. Även staden Berlin, är en plats att åka till, för dem som vill dansa. På frågan varför dansen är så pass populär, låter svaret så här från en kvinna i Berlin:

”– Jag tror att en av anledningarna till varför tango och annan pardans har blivit så stort är att det bara är på dansgolvet som vi kvinnor kan lita på att män tar hand om saken, och vi kan släppa kontrollen, säger hon med glimten i ögat.

På Clärchens Ballhaus i Mittes kvarter dansas inte bara tango. Det gamla eleganta och numera lite luggslitna palatset har alltid varit ett populärt danshak. Denna kväll spelas förutom tango även foxtrot, cha-cha-cha och vals och en del bär fantastiska utstyrslar medan andra ser ut att ha kommit direkt från en myskväll hemma. ”

Öva på stegen

Utomlands är dock inte det enda platserna för tangodans. Känner man att man vill öva på stegen innan man gör en resa till främmande land, kan man naturligtvis öva hemma. På en klubb. På en danskurs. Eller bara hemma i vardagsrummet.