Välj rätt danskläder

När du dansar tango kan det vara kul att anstränga dig lite med kläder och utsmyckning. Särskilt om du ska på en tangofestival eller annan större tillställning. Det krävs inte så mycket av dig för att det ska bli mycket roligare och kännas mer äkta:

  • En snygg klänning eller kostym. Det får gärna vara glansigt och pompöst.
  • Smycken. Gör gärna egna som passar din stil och dina kläder. Klicka här för att köpa saker för egen smyckestillverkning.
  • Fina skor. Höga klackar för kvinnor och välputsat läder men låg klack för männen.

Det kan vara kul att göra kläder och tillbehör själv. Dels för att det är ganska svårt att få tag på någonting som passar och dels för att det blir mycket personligare och roligare med dansarnas egna stil och tolkning på vad tango är. Eftersom dansen i sig är väldigt grafisk och bildskapande kan du säga mycket med dina kläders utseende och hur de rör sig när du dansar. Kan du inte, eller inte har tid, att sy kläder och tillverka smycken finns det många som kan göra det åt dig. Många vanliga skräddare skulle tycka det var kul att sy någonting åt dig men du kan säkert hitta någon som specialiserar sig på just danskläder också.